Reker og krabber

Lyden av gresshopper, småskravling og netflix i naborommet. Det har blitt kveld, og alle er fornøyde etter dagen. Ungene setter så mye mer pris på internett og egentid når de ikke har tilgang til det i løpet av dagen, og da får vi voksne litt ro til å ligge å steke i solen. Vi har alle sammenlignet skille, og så ler vi litt av mannfolka som har skjeggskille.

Vi gikk ut på Knattholmen for å fiske etter krabber i går. Det ble bare den ene som Ariane klarte å fange, men det er fascinerende å se hvor mye et snøre, et knust blåskjell og en klesklype kan underholde ungene i lengre tid. Ronja holder seg litt på avstand, krabber er skumle, Leo blir kompis med 2 gutter fra leirskolen.

Roy hadde med fiskestang og lærte ungene teknikken. Det gikk ikke lange tiden før de to minste dro opp den ene stangen etter den andre med tang. Det var nok for grunt, så vi prøver igjen en av dagene.

Det ble en kveldsdukkert før vi spiste pizza til kvelds. Det er helt sprøtt så varmt som det er, og for første gang i voksen alder, hoppet jeg bare uti, i stedet for å seigpine meg. Mest fordi det var så fjære, at jeg hadde måtte gå i nesten 10 minutter før det ble dypt nok til at jeg kunne legge meg på svøm! (savner emojis, noen som vet hvordan jeg får emoji i wordpress?)

I går spanderte Stian reker og hvitvin, mens ungene spiste nudler. Det er så deilig å være på ferie og føle at jeg kan si litt mer ja enn jeg gjør hjemme. Vi er på ferie og vi skal kose oss, og det gjør vi virkelig. Ungene er oppe sent, og vi voksne legger oss like etter.

I dag våknet jeg klokka fem, og fikk ikke sove igjen. Ut på terassen med tepper og dyne, høre en måke med latterkikk og småfugler øve seg på å synge. Frem med laptop og 3 episoder av Paradise Hotel Danmark. Litt sånn guilty pleasure når ingen ser meg.

I dag tar vi med oss ungene ned til byn. For et par år siden fant jeg en veldig koselig retro-diner, som lagde verdens beste milkshake. Dit vil jeg ta med ungene!

Posted in Ariane, Ferie, Leo, Ronja | Leave a comment

Sandefjord

Jeg gir blogging en sjangse til.

Jeg har nevnt det før at jeg savner det, så får vi se hvor lang tid det går før jeg glemmer hele bloggen…

Men altså, i går dro jeg, Roy, Stian, Ariane, Leo og Ronja til hytten i Sandefjord. Vi føler oss ganske heldige som får lov til å låne den, med diger terasse og nydelig strand like nedenfor <3

Turen startet rundt 12. Jeg hadde jentene i bilen, mens Roy tok med seg Stian og Leo. Jeg har aldri kjørt turen alene, og var litt nervøs, men det gikk veldig bra. 4 timer senere var vi fremme, og 6 glade hytteturister spratt ut av bilene.

Ungene var veldig klare for stranden, så Stian tok de med seg nedover mens Roy og jeg dro for å handle. Jeg blir litt ettergivende på ferier, så både brus, nugatti, popcorn og sure føtter landet i handlevognen, og så bar det hjem til nachos og kyllingvinger. Etter et herremåltid bestående av junk, tok vi på oss litt varmere klær og gikk ned på stranden igjen. 28 grader i vannet! Aldri opplevde så varmt sjøvann i Norge! Jentene fant masse skjell som de visstnok MÅ ha fordi de er så fine.

Solen varmet, og når sikringen gikk hos den minste, fikk vi opp internett og gjorde klar for kvelden. Hun var nok likevel alt for glad, for hun sovnet ikke før lenge etter at Ariane gikk å la seg. Levegger ble rullet ned og terassevarmer slått på, og så ble det litt skravling før de voksne fant ut at det hadde vært deilig med en tidlig kveld.

Ungene sov til halv ti! (det skal bli en utfordring å snu døgnet til det normale når hverdagen begynner, men akkurat nå nyter vi at det sover så lenge). Vi bestemte oss for å bade før frokost. De 2 eldste hoppet ut i vannet med en gang, og det fryder foreldrehjertene å se at Leo endelig er trygg i vannet. Minstejenta er en typisk innlandspike, og var livredd både krabber, maneter og fisk, og nektet å hoppe i vannet før minst 2 voksne var uti og kunne redde henne!

Det ble en handletur i dag også, og kjøleskapet har nok mat til en hel uke. Roy og Stian tok akkurat med seg ungene ned på stranden for å bade, mens jeg nyter litt stillhet alene på hytten. Alle dører og vinduer står åpne, solen steiker på terassen og jeg hører måkeskrik som jeg savner fra barndommen. Jeg har enda saltvannsmak på leppene, og kunne egentlig tenkt meg en hel uke her. I kveld blir det reker og hvitvin, kjøttboller og cola, og helt sikkert en tur ut på Natholmen for å fiske etter krabber. Får se om vi ikke får innlandsungene til å finne gleden i noe annet enn fine blåskjell…

 

Posted in Ariane, Ferie, Leo, Ronja | Leave a comment

Åpen brannstasjon

20160924_133355

Godt fornøyde unger har i dag gått rebusløp på brannstasjonen, gomlet på kjeks og fått kjørt seg en tur med blålys og sirener. Veldig bra tiltak for å gjøre de minste bevisst på sikkerhet rundt brannvern.

Posted in Leo, Ronja | Leave a comment

Ny jakke

20160922_072317

Vi har nettshoppet sammen for første gang, og i går kom den nye jakka hans. Aldri har han vært så opptatt av postkassen!

Så han strøk avgårde, i 15 plussgrader, med den nye jakken sin i dag.

Posted in Leo | Leave a comment

Endelig ute

20160913_062024

Endelig er tredje tann ute! De to første fikk jeg faktisk lov til å rugge og dra ut, men denne har hun voktet hardt. I dag morges hang den så løst at hun ikke fikk spist, så storebror bestakk henne med 20 kroner om mamma fikk dra den ut!

Posted in Ronja | Leave a comment

Typisk deg

20160911_190043

I går kastet jeg ut noen visne solsikker. I dag tapet guttungen en fast på utsiden av kjøkkenvinduet.

Det er litt sånn typisk Leo <3

Posted in Leo | 2 Comments

God morgen

img_9532

Fra tid til annen slakter vi en gris til eget bruk på gården. I går fylte vi fryseren med masse gris. Det er ikke plass til så mye som et bringebær oppi der nå, og jeg sitter inne på Matprat for å finne nye måter å tilberede gris på. Kom gjerne med dine beste tips!

Lørdags morgen. Storebror og pappaen sover enda. Ronja var litt for sen i seng i går og likevel like tidlig oppe, så hun går litt for halv maskin og blir lei seg for alt. Hun ønsker seg så gjerne en innepus, så innimellom får hun lov å slippe stallkatten inn. Ja, så lenge vi har kontroll på Carmen. Carmen elsker å jukke på pus. Jeg har sagt at hun skal få ha innepus når hun steller for innepus. Da jeg fortalte at innepus måtte ha kattedo som h u n måtte tømme, hadde hun lyst på innepus som gikk ut på do.

I dag kommer mormoren. Ronja rugger hardt på den løse tanna så mormoren skal se at hun mangler enda en tann. Jeg har alltid vært litt forundret over at jeg har fått en slik feminin datter, men når mormoren overnatter ser jeg jo hvor hun har det fra. Mormoren og barnebarn på badet sammen, steller og diller og skal lukte godt. Arv og gener er morsomt. Han late som enda sover i andre etasje er mer lik meg. Gi han en Xbox og en god seng så har han det fint i helgen han.

Knærne er bedre i dag. Vært flink til å holde meg nesten i ro i 2 dager nå.
-MAMMA!
Poden er våken. På tide å våkne. Frokost, aktivisere, gjøre noe. Skulle klippet gresset.

Ha en fin dag!

 

Posted in Blog | Leave a comment

Vonde knær

20160904_173638

Det begynte for 8 år siden da jeg gikk gravid med Leo. En slags merkelig kribling i knærne som var ekstremt ubehagelig. Jeg kunne våkne på natten av rykninger og av og til en følelse av at jeg var lam i knærne, og måtte løfte de opp med hendene. Men da Leo ble født, gikk plagene over.

Og så begynte det igjen da jeg ble gravid med Ronja. Men hun er 5.5 år nå og det har enda ikke gått over, nå blir det bare verre og i snart en uke har jeg hatt virkelig vondt. Legen og fysioterapeut finner ikke ut av det, så nå venter jeg på time til mr. Det er frustrerende og slitsomt og det begynner å gå på humøret løs.

Jeg er vanligvis en aktiv sjel som sjeldent er i ro, og selv om jeg gjerne kan ligge i senga og ha serie-maraton, vil jeg gjerne gjøre det når jeg har lyst, ikke fordi det gjør vondt å stå på bena… Så jeg går litt roligere, ignorerer det, vil være med unga, rydde og vaske huset, og så er det bare enda mer vondt på kvelden. Jeg har fått fri noen dager fra fjøset, men det går på samvittigheten løs, midt i innhøstingen…

Nei, jeg får slutte med sutringen og håpe de finner ut av det etterhvert. Av og til er det bare godt å få luftet litt frustrasjon!

Posted in Blog | Leave a comment

Vegetarianer

-Mamma,  kan jeg bli vegetarianer? Jeg har ventet på det lenge egentlig. For han er det ikke logisk at vi dreper dyr for å spise de. Jeg trodde at han skulle få et naturlig forhold til det siden han vokser opp på gård og er vant med dyreavl og slakting, men for han er det bare motbydelig.

FB_IMG_1473013377753

Jeg vil gjerne møte han i alle hans spørsmål og refleksjoner, og spør om det er vegetarianer, pescetarianer eller veganer han vil bli, og forklarer han forskjellene. Egg er han ikke glad i, etter han ved frokostbordet for noen år siden så trist på det hardkokte egget sitt og sa med trist stemme: Hva om det er en kylling inni, mamma?

Men sannheten er at jeg ikke har nok kunnskap til å oppdra en vegetarianer. For det et det han vil. Han er glad i melk og ost, og jeg har ikke hatt hjerte til å forklare han hva karbonader og pølser er laget av. Så jeg sa at vi kunne begynne med en “kjøttfri mandag” som er så populært nå. Det vil si en eller annen suppe. Som sikkert har en eller annen animalsk buljong i seg…

Men jeg syntes det er fintrart at han reflekter og har slike store meninger, i en alder av bare 7 <3

Har du noen tanker eller tips setter jeg pris på at du deler.

Posted in Blog | 1 Comment

Nye rom

Da vi bygget nytt rom til Ronja, lovet vi Leo at han etterhvert skulle få det store soverommet vårt i andre etasje. Jeg elsket det rommet og hver lille detalj, i fra fargene og plassering av senga var nøye planlagt. Men poden begynner å bli stor og har venner på besøk, og det var på tide å bytte.

Det var litt koselig å se han fra stuen,  når han sitter å pusler for seg selv.

20160901_162145-1

Men når han drar inn venner og suser gjennom stuen med iver og brøl er det ikke like koselig…

Eneste er at nå har vi knapt sett han hele helgen, for han er virkelig fornøyd i andre etasje på sitt nye, store rom…

Jeg har alltid likt små rom jeg. Med storebror i andre etasje og lillesøster ute nesten hele dagen med en ny venninne, har jeg hatt Gossip Girl-maraton midt i senga, og er ganske fornøyd med den nye soveplassordningen jeg også.

20160904_173638-1

 

Posted in Blog | Leave a comment