Sandefjord

Jeg gir blogging en sjangse til.

Jeg har nevnt det før at jeg savner det, så får vi se hvor lang tid det går før jeg glemmer hele bloggen…

Men altså, i går dro jeg, Roy, Stian, Ariane, Leo og Ronja til hytten i Sandefjord. Vi føler oss ganske heldige som får lov til å låne den, med diger terasse og nydelig strand like nedenfor <3

Turen startet rundt 12. Jeg hadde jentene i bilen, mens Roy tok med seg Stian og Leo. Jeg har aldri kjørt turen alene, og var litt nervøs, men det gikk veldig bra. 4 timer senere var vi fremme, og 6 glade hytteturister spratt ut av bilene.

Ungene var veldig klare for stranden, så Stian tok de med seg nedover mens Roy og jeg dro for å handle. Jeg blir litt ettergivende på ferier, så både brus, nugatti, popcorn og sure føtter landet i handlevognen, og så bar det hjem til nachos og kyllingvinger. Etter et herremåltid bestående av junk, tok vi på oss litt varmere klær og gikk ned på stranden igjen. 28 grader i vannet! Aldri opplevde så varmt sjøvann i Norge! Jentene fant masse skjell som de visstnok MÅ ha fordi de er så fine.

Solen varmet, og når sikringen gikk hos den minste, fikk vi opp internett og gjorde klar for kvelden. Hun var nok likevel alt for glad, for hun sovnet ikke før lenge etter at Ariane gikk å la seg. Levegger ble rullet ned og terassevarmer slått på, og så ble det litt skravling før de voksne fant ut at det hadde vært deilig med en tidlig kveld.

Ungene sov til halv ti! (det skal bli en utfordring å snu døgnet til det normale når hverdagen begynner, men akkurat nå nyter vi at det sover så lenge). Vi bestemte oss for å bade før frokost. De 2 eldste hoppet ut i vannet med en gang, og det fryder foreldrehjertene å se at Leo endelig er trygg i vannet. Minstejenta er en typisk innlandspike, og var livredd både krabber, maneter og fisk, og nektet å hoppe i vannet før minst 2 voksne var uti og kunne redde henne!

Det ble en handletur i dag også, og kjøleskapet har nok mat til en hel uke. Roy og Stian tok akkurat med seg ungene ned på stranden for å bade, mens jeg nyter litt stillhet alene på hytten. Alle dører og vinduer står åpne, solen steiker på terassen og jeg hører måkeskrik som jeg savner fra barndommen. Jeg har enda saltvannsmak på leppene, og kunne egentlig tenkt meg en hel uke her. I kveld blir det reker og hvitvin, kjøttboller og cola, og helt sikkert en tur ut på Natholmen for å fiske etter krabber. Får se om vi ikke får innlandsungene til å finne gleden i noe annet enn fine blåskjell…

 

This entry was posted in Ariane, Ferie, Leo, Ronja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.