Da er hun her

14. januar klokka 09.21 ble Ronja Leonora født på Gjøvik Sykehus 😀
Hun var 3705 g og 52 cm lang, og helt perfekt!

Pga blødninger og feber, ble vi innlagt på føden den 13. og ble grundig oppfulgt av et supert personale! Det var snakk om å ta vannet for å sette fødselen i gang, men alle var enige om å vente og håpe at det startet av seg selv.  Og det gjorde det!

Rundt klokka 2 på natten, begynte jeg å kjenne riene, og det gikk et par timer før jeg vekket Roy og gikk for å si i fra til jordmor på vakt. På forhånd hadde jeg, som mange kanskje fikk med seg, en smørbrødliste over alt smertestillende jeg skulle ha, og jeg skulle i hvertfall ikke besøke badekaret! Vel, igjen ble ingenting som plangt 🙂

Jeg satt i badekaret til jeg var hele 7 cm åpen, men da fikk jeg nok. Jeg ble lagt inn på selve fødestuen, og fikk beskjed om at noe epidural hadde vi ikke tid til! Og lystgass ville jeg ikke ha. Jeg takket ja til en sprøyte i ryggen, noe som tok toppen av riene i en times tid, før riene virkelig tok seg opp igjen. Jeg pustet meg gjennom riene i over en time til, før jeg endelig hadde full åpning og kunne begynne og presse.

Jordmor var fantastisk, Roy var fantastisk og jeg var fantastisk!! Etter en halv time med pressrier, hvor jeg presset til jeg så svart, kom hun endelig, og hun skrek før hun var ferdig født! Følelsen kan ikke beskrives, du må være kvinne og ha vært gjennom det samme selv, men det er rett og slett fantastisk. Man eksploderer av lettelse og glede!

Og siden jeg hadde klart meg uten all smertestillende og lystgass, og hadde presset når jeg skulle og holdt igjen når jeg skulle, var jeg i storform etter bare noen timer! Knappe 30 timer etter fødselen, var vi hjemme igjen, og alt er perfekt!

Leo er en fantastisk storebror! Med 17 mnd og 17 dager i mellom seg, har vi allerede på følelsen av at de skal bli gode venner. Han tilbyr både smokken sin og melkeflaska si, og susser og stryker på henne hele tiden. Og når hun sover så er hun i et annet rom, og da kan både Roy og jeg dedikere oss til han igjen, akkurat som om ingenting har hendt 🙂

Han ble plutselig veldig stor gutt <3

This entry was posted in Ronja. Bookmark the permalink.

9 Responses to Da er hun her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.