Leo nekter å sove på rygg

sideleoEtter noen dager i Brummundal endret Leo sovemønster, noe han sikkert skal gjøre mange ganger til. I stedet for å sovne i syv-tiden og sove til neste dag, tar han seg nå bare en lur og holder det gående til ni-ti på kvelden. Greit nok det, om det ikke var for at han har lært seg å bli sint og står i bue i armene mine når jeg skal vugge ham i søvn! Ungen blir ildrød og hyler av full hals, selv om øynene ruller bakover av trøtthet.
Men så får jeg lagt ham til slutt, etter nynning, sssshhhh’ing og go’prat, så slukner han til slutt.

Til å begynne med legger jeg ham ned i vår seng, til han faller dypt i søvn, for så å lirke ham på plass i sin egen seng. Men han nekter å ligge på rygg! Så vi har kommet frem til et kompromi; underkroppen ligger flatt, mens han delvis ligger med overkroppen over mot ene siden.
Nå ligger han så søtt og fredelig, og vet ikke noe om at helsemyndighetene anbefaler at alle barn skal sove på rygg!
Men jeg tenker jo litt selv også, og snakker med mamma og svigermor. Min eldste bror var prematurbaby og sov på magen, og eldste bror av Roy skulle ligge på siden fra fødselen av … Så vi prøver kompromiet en stund, og om han blir mer rolig av det og syntes at soving blir en lystbetont ting, så har vi vel funnet en løsning 🙂

Lørdag og søndag er det visning, om det var noen som lurte, men det blogger jeg mer om på søndag:) Nå er det natta, opp tidlig!

This entry was posted in Leo. Bookmark the permalink.

2 Responses to Leo nekter å sove på rygg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.