Ubehagelig overaskelse

Her i Austertana bor det 350 mennesker.
Jeg har aldri bodd i ei så lita bygd før, men ble advart mot mye sladder da vi kom hit.
Jeg har aldri brydd meg om sladder, så jeg feide det bort med et skulderdrag og brydde meg fint lite.
Helt til politiet stod i gangen min med ei bikkje og en ransakelsesordre!

Jeg skulle akkurat til å legge Leo da en hvit volvo kjørte opptil huset.
Det har vært storaksjoner i hele Øst-Finmark den siste tiden, men jeg fikk likevel sjokk da jeg skjønte hvem som kom og hva de kom for.
Ryktene skal ha det til at vi henger med “feile folk”, og siden vi ikke har 8-16 jobber noen av oss, var det naturlig å tro at vi solgte dop!!! Jeg var målløs! De tok Roy med seg, mens bikkja snuste rundt eiendommen og i huset i godt over en time, mens en betjent ble igjen inne i huset med meg. Han var til og med med meg ut på badet da jeg skulle skifte bleie på Leo!
De var bryske og tøffe da de kom, men mildere og nesten blide da de skuffet dro. De trodde visst de skulle treffe jackpot! Ja, for det hadde vært en del kjøring til og fra huset vårt! HÆ? Får vi ikke lov å ha besøk heller nå??
Naboen vår er over 70 år og får besøk mange flere ganger en oss!!! Tenk hva hun kan drive med da?! Hun jobber heller ikke, og slik jeg har forstått det er ikke pensjonen så høy at det gjør noe!! ÅÅÅÅÅ, jeg er så sinna!!!!!

Jeg bød på kaffe da jeg fikk lagt Leo, noe som betjenten høflig takket nei til.
Vi har ikke noe å skjule, så jeg var ikke redd, men det er likevel fryktelig ubehagelig å få invandert hjemmet sitt på en slik måte!!! Det er 4 dager siden, men støkket sitter enda i kroppen min som en ekkel klump i brystet. Jeg er i sjokk og har mest lyst å sette meg ned å stortute over hvor ondskapsfulle og sladrete menneskene i denne bygda er!!! Man kan da for pokker ikke bare finne på ting å sladre om fordi man har et kjedelig liv selv??!

Da de dro, satte jeg meg ned og skrev et sint innlegg i Austertana-gruppen på facebook, som lyder:
Jeg ble bedt om å ta dette opp på neste bygdamøte, men noe skjedde i dag som gjør at jeg har lyst å ta det opp her og nå, og så heller ta en reprise forran dere alle på møtet. Hvordan vi ble mottatt i bygda som innflyttere::
Makan til ondskapsfulle og sladrete mennesker har jeg aldri vært borti!
Her kommer man langveisfra og prøver å starte en liten familie, men blir omringet av fantasifulle rykter i stedet for! Jeg har prøvd å snu det andre kinn til, men når politi kommer på døren!!!? Ja da rakner det for meg!!!
Da vi kom på forrige møtet, var det kun 3 av rundt 15 mennesker som hilste på, selv om samtlige vet hvem vi er!!! Vi har deltatt på 17. mai arrangemanger og St. Hans-bål og prøver så godt vi kan og vise at vi er oppegående mennesker. Ikke en kjeft har tatt oss i mot! Ikke en eneste sladrekjerring har vært hjemme hos oss på en kaffe for å se om det er hold i noen av ryktene som er ute på bygda!! Fy Faen, jeg er så sint nå at jeg eksploderer og finner jeg ut hvem som gjorde at politi til slutt stod på døra mi med ei bikkje, kommer det til å bli fulgt opp!!!
Jeg har en 3 mnd gammel sønn som er min første prioritet, og om dere er så stokk dumme i bygdahjernen deres at dere tror at jeg/vi holder på med noe kriminelt, så må dere komme hjem til meg og ta et innblikk i hverdagen min!!!
Jeg har mine mistanker, og i en slik liten bygd skal det ikke ta meg lange tiden før jeg finner ut av hvem det er, men jeg skal la vedkommende få en sjangse først, til å komme ned med en unskyldning!!!
FY FAEN så ondskapsfull dere er, FY FAEN!!!!

Da det etterhvert ble kjent i bygda hva som hadde skjedd, var halvparten ute for å slå ring rundt oss og backe oss opp! Og det gjorde godt! Det som skjedde oss er ikke det eneste vonde som har skjedd i denne bygda i det siste, og bygda er nå delt i 3! Det er som om vi har flyttet inn i en stor skolegård hvor man deler seg opp i klikker og bare er venner med den og den, men ikke med den og den for de syntes sånn og slik! Dæven, så slitsomt!!

Jeg har alltid vært i mot mobbing, og har aldri selv vært utsatt for det, men da jeg vokste opp var jeg sikker på at mobbing bare var noe barn drev med. For voksne visste bedre! Wow, så feil kan man ta!!

This entry was posted in Finnmark and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ubehagelig overaskelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.