Og sånn går dagen

04.45: Jeg våkner av “jeg-har-noe-over-hodet-lyden” til Leo. Små korte lokkelyder som han lagde første gang han dro dyna over hodet. Jeg står opp, går inn i stuen og ser at det enda er bekmørkt utenfor. Jeg legger ham til brystet hvor han forsyner seg grådig. Etter et kvarter blir han mer opptatt av å presse så jeg setter ham i vippestolen og lager meg kaffe mens det sakte lysner utenfor. Leo er på kjempehumør og ler og prater. Han holder på å lære seg at det ikke er så lurt å stikke fingeren langt nedi halsen!

05:55: Leo sovner og jeg setter på en maskin med klær mens jeg koker flasker. Litt stilletid. Jeg setter meg ned for å se siste episode av Dr. House mens jeg strikker videre på en julepresang.

06:50: Leo gløtter på øynene og bruker 10 minutter på å fylle bleien! Litt mat og kos, før han ligger på babygymmen sin en hel halvtime og gurgler og koser seg. Litt mer kos før han sovner igjen klokka åtte.

08:05: Jeg henger opp klær og rydder litt i stuen. Nyter stilletiden før jeg må gjøre meg klar til et spennende møte på Nav klokka 10:00! Jeg er spent og gleder meg 🙂

08:30: En trøtt Roy står opp og er snart klar for å ha Leo et par timer mens jeg er på Nav. Igjen kjenner jeg takknemmelighet for at vi er to. Oss to <3.

09:30: Nabo-Per henter meg for å kjøre meg på Tanabru og Navmøte. De har brannøvelse og stengt mellom klokka 09-12!! Uten å ha gitt meg beskjed! Så jeg handler og vi er hjemme igjen til halv tolv. Duste-Nav!

12:15: The Ellen show!

13:00: Lene tar en lur

15:38: Det var en god lur det!

16:25: Roy legger Leo hos kompisene sine mens jeg pumper og surfer litt rundt på forskjellige blogger. Tårene veller opp når jeg leser Murmel sitt blogginnlegg, og jeg håper at Leo aldri vil bli utsatt for mobbing!

16:46: Etter mat legger jeg ham i kurven sin og nynner for ham en liten stund mens jeg stryker ham over øyelokkene. Det er ikke alltid han husker at han må lukke øyelokka for å sovne *s*

16:57: Mens Leo ligger på lading og Roy spiller poker, begynner jeg på middagen; Ytrefilet av svin i fløtesaus og fersk båndpasta 🙂 Namnam. Legger merke til at det begynner å bli kaldt ute…

17:16: Leo våkner etter kort ladetid, men ligger en stund og pludrer med kompisene sine. Nå er det tid for voksenmat. Leo er enda litt sutrete og vil ikke sitte i vippestolen. Han vil sitte på pappas fang og være med i samtalen rundt bordet 🙂

17:50: Badetid. Leo elsker å bade! Han plasker og ler og virkelig koser seg. Men når pappa tar ham opp av badet, blir han skikkelig fornærma og begynner å vræle høyt! Ikke engang mat gjør susen nå, så trøtt som han er. Små slurker melk hos pappa, litt rap, litt dunking i bleia, litt kos, en slurk mat, et par dunk i bleia og et par slurk igjen.

18:52: Vil ikke ha mer mat, ikke kos, ikke kompiser, ikke noe, men heldigvis har vi et hemmelig triks; Vippestolen! Plutselig ble det stille. Han har sine små sutreperioder på kvelden, men vi har alltid et triks eller to som hjelper 🙂

19:30: Leo er våken igjen, nå på bedre humør. Han prater litt og fortsetter lærdommen om at det ikke er lurt å stikke fingeren for langt nedi halsen. En liten skvett med melk før pappa vipper videre. Ungen er jo stuptrøtt, og blir selvfølgelig sutrete. Så vil han ikke vippe mere, og virker utrøstelig. Roy trøster og prøver alt, før jeg tar ham på armen og gynger lett rundt i stuen mens jeg nynner rolig, men han vil fortsatt ikke lukke øynene… Jeg får en idè! Jeg henter en tynn bomulls-lue og trekker den ned over øynene hans og venter spent. Og joda, han faller til ro og får være på armen i nesten en time, til jeg mister følelsen i armen. Jeg forsøker å legge ham i senga, uten uro, uten musikk og uten lys.

21:00: Stillhet! Aaaa, nytelse både for ham og for oss.

21:30: Sulten!

22:00: Så sovnet han igjen. Jeg lager en kopp nattate og leser litt og er snart klar for senga.

23:30: Mens han enda sover, løfter jeg ham ut av senga og stikker flasken med melk i munnen på ham. Han suger det i seg i søvne og endelig er det tid for natta.

Og så var den dagen over. Vi går trøtte og legger oss alle tre, og i morgen venter en ny dag med mer kos og nye utfordringer. Ingen dager er like 🙂

This entry was posted in Leo. Bookmark the permalink.

3 Responses to Og sånn går dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.