6-ukers kontroll for mor

Picture0024 copyI går var jeg på 6-ukers kontroll og barseltiden min er over.
Jeg trodde jeg skulle ha en gynekologisk undersøkelse, men det var ikke nødvendig.
Og glad var jeg.
Enda mer glad ble jeg for at alle babykiloene mine var borte og at jeg nå veier det samme som jeg var før jeg ble gravid 🙂 Hurra for amming, som gjør at jeg forbrenner 2000 kalorier om dagen bare på det! Jeg føler jo at jeg spiser masse og ofte. Og så tror jeg at jeg er rammet av amme-pica! Får ikke nok av egg og hvitløk! Namnam 🙂

6-ukers kontrollen er også tiden for å snakke prevensjon, og siden jeg ikke er klar for en liten til var dette viktig!
Jeg hadde bestemt meg for p-ring, men den inneholdt østrogen som stopper melkeproduksjonen, så det var ikke aktuelt. Både turnuslege og kommunelege snakket varmt om spiral, men den syntes jeg virker skummel! En slik liten dings oppi der, nei takk!! P-pillen kan jeg heller ikke bruke, og p-sprøyten var ikke anbefalt pga bivirkninger som blødningsforstyrrelser og lang virketid om man vil bli gravid igjen….

Så, vimsen Lene endte opp med mini-pillen! Som må taes på samme tid på døgnet! Så jeg må prøve å finne en rutine som passer inn og se hvordan det går… Kanskje det blir spiral etterhvert, den kan jo tross alt sitte i 3-5 år, noe som hadde vært veldig greit. Så slipper man å tenke mer på det…. Hmm, akkurat den må jeg tenke mer på ….

This entry was posted in Leo and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to 6-ukers kontroll for mor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.