God jul!

Nå har jeg vasket gulvet, og jeg har båret ved *s*
Neida, det har jeg ikke det! De siste ukene har gått med på Roy sine eksamensforberedelser, og å få utvidelsen av boligen ferdig, så det enste jeg har fått gjort er å koke smultringer! Ungene begynte å bli utålmodig og fant frem juleeskene selv de, så at det står røde nisser overalt er ikke min fortjeneste. Åja, vi har pyntet pepperkakehus! Det har vi, litt pust i bakken må vi jo ha!

Årets julebrev skulle vært sendt i går, hvertfall i følge posten om det skal nå frem til jul, men her sitter jeg med nesa full av støv etter dagens febrilske rydding når gangen endelig er ferdig, klar for å printe det ut! Men nei, skriveren krangler! Så vet dere hva? Jeg fant meg ett glass vin og fant ut jeg kunne pusse støv av bloggen også, siden jeg først er i gang! Så her kommer årets julebrev i bloggen. Jeg kan skryte på meg at jeg er økonomisk og miljøvennlig i samme sleng 😀

IMG_9927De årene vi ikke feirer jul sammen med mormoren, pleier vi å ha mini-jul sammen, med julemat og julepakker. I år kunne jeg by på egenslaktet gris, poteter jeg har plukket selv og eplecider av epler jeg har plukket på gården. Noe som er plukket ut av mine barndomsdrømmer.

Hver eneste jul begynner jeg å mimre. Det er så enkelt å huske hvor vi var forrige jul, hva ungene drev med og hva vi øvde på, og denne julen ser vi ekstra godt hvor stor Leo har blitt. Han holder på å miste sin tredje tann, har fått sin første nye tann, han skriver sitt eget navn og kjenner igjen flere bokstaver. Han regner på fingrene, spør om alt og kommer med flere gode refleksjoner. Han er fortsatt en veldig god storebror, selv om husets snart 4-åring kan være litt av en utfordring. Til mors store glede har han begynt å vise interesse for videospill også, og gleden var stor da han fikk spillet “Skylander” til jul av mormoren! 

10592964_559263254197235_8583344047504597345_nVi har så smått begynt å lære de litt om penger. Som alle andre unger skal jo alt kjøpes. “Å kan vi få sånn og kan vi kjøpe sånn”, og i stedet for å si nei hele tiden, eller “ønsk deg til jul/bursdag” har vi begynt å gi de små jobber som de kan tjene penger på. Leo er i hønsehuset hver dag og sanker egg, selv om han er litt redd for hanen som kneip han i kneet en kveld! Så får han 20 krooner hver søndag, som han ivrig legger på sparegrisen sin. Den var han nemlig i banken og fikk da vi opprettet konto til de, og jeg fortalte at jo mer penger han sparte, jo mer penger ville banken gi han! 

Lillesøster er midt i trassalderen, og kan gå i fra å være supersøt og sjarmerende, til illsint og hysterisk. Selv om vi kjenner igjen fasen fra da Leo var i samme alder, er det stor forskjell på jente og gutt. Der han var sint, er hun hysterisk dramatisk! Men hun er jo søt da, og vet akkurat hva hun skal si eller gjøre for at de voksne skal bli glad. En liten prinsesse med rosa tyllskjørt, bustete hår til alle kanter og med en angst for å bli møkkete på hendene. Skal bli morsomt å se hva det blir av henne i tenårene! Snakke for seg kan hun hvertfall, og det hele tiden! Hun er ikke like ivrig på å spare penger som broren, og det er egentlig like greit. Hun har ikke fylt 4 år enda, så det kommer nok etterhvert. 

Fredag 19. Desember skal vi utvide familien atter en gang. En liten rasemiks av en valp kommer med fly helt i fra Spania, bare 3 mnd gammel. Vi har adoptert henne i fra et Rescue-Center, og gleder oss veldig til å bli kjent med henne. Noen påstår jeg har nok dyr nå… I år jeg nemlig tatt til meg 2 hester og nesten 40 høner og haner! Alle bortsett fra en hane er slaktet, mens hønene tripper rundt sammen med en diger hane og legger egg til oss hver dag. Namnam. Leo var litt redd vi skulle slakte hestene også, og ble veldig lettet da han skjønte at vi ikke skulle det. Nå venter vi bare på våren så vi får vært litt cowboyer!

Men først må vi komme oss gjennom vinter og mørketid. Jeg har ikke hatt tid til å få noen vinterdepresjoner enda, og ikke rekker jeg få det heller. Dyr må stelles og fores, så jeg blir pent nødt for å kle på meg tøy som hadde fått Ole Brum til å virke slank, og vralte ut om det er 2 blå eller 20! Hurra for vinter og masse god mat, vin og spillkvelder og hvem vet, kanskje jeg faktisk begynner å gå på ski denne vinteren?! 

God jul alle sammen, og måtte det nye året ha med seg mye latter og glede.
Klemmer fra Roy, Lene, Leo og Ronja.

Så, det var årets julebrev. Print det ut om dere vil, jeg må i fjøset og stelle gris!

This entry was posted in Julen. Bookmark the permalink.

3 Responses to God jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.