Lyden av stillhet ….

Det går i ett om dagen!
Leo våkner mellom 5-6 på morran, jeg står opp, setter på kaffe og varmer vann til melk, tisser og lufter bikkja. Henter Leo som pludrer til lysspillet i taket, skifter bleie og drikker kaffi mens han drikker melk. Etter 30 min er han trøtt og vil ta seg en lur igjen. Vanligvis inntil faren som fortsatt sover, men nå skal vi slutte helt med å kose i den store senga, og det er ikke barebare…

Jeg går i fjøset i halv åtte tiden, er inne igjen litt over ni, tar en kopp kaffi og en røyk før jeg dusjer. Og så tar jeg en lur. Vanligvis med Leo inntil meg, og da sover han gjerne i 2 timer. Men det er det jo slutt på, så da sover han kanskje i 30 minutter. Roy plukker ham opp, jeg sover litt til, før jeg står opp igjen. Og så er jo Leo høyt og lavt resten av dagen. Han krabber avgårde, prøver å reise seg opp (!), får raserianfall om vi stenger en dør eller om han ikke får noe til. I halv syv tiden starter jeg på middagen, og varmer vann til kveldsgrøten. Men Leo vil ikke ha babymat lengre han, han vil nemlig smake på hva vi spiser, så det er et strev å få i ham grøten som skal holde han mett gjennom natta. Så må han bades, tilgriset med grøt opptil hårfestet.
Så er det litt kos på fanget, en flaske melk og så seng. Og da er det heldigvis greit å legge ham i egen seng. Han våkner kanskje etter en liten stund, men da skal han bare ha smokken han har spyttet ut. Han våkner kanskje litt utrolig et par ganger i løpet av natta, men da bare puffer jeg ham litt i bleien som ligger rett til værs, for Leo har funnet ut at det er aller best å ligge på magen, som en muslim som ber mot Mekka! Og så er det på an igjen 😀 All respekt til alenemødre!!

Så det blir ikke så mye tid for seg selv, til strikking og Frustrerte Fruer, til å slappe av til en kopp kaffi uten å måtte være på vakt for at ikke den lille skal slite bikkja i halen eller dunke hodet i vedovnen. Da er slike stille stunder så utrolig herlig, når Roy legger seg ved siden av barnesenga med en bok, og puffer småen litt i bleia der han ligger i sin egen seng, trygg på at noen passer på 🙂

Ikke en dag er lik, og hver dag tenker jeg at jeg er heldig, og kjenner at jeg er hundre prosent lykkelig, og at jeg er akkurat der jeg skal være i livet mitt.

This entry was posted in Leo. Bookmark the permalink.

4 Responses to Lyden av stillhet ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.