Biblioteket for første gang

For noen uker siden begynte jeg å lese for ungene før de skulle legge seg. Leo elsker det, og lever seg virkelig inn i fortellingene, mens Ronja ligger å tuller med bamser og dukker, og kan til tider synge ganske høyt for å prøve å overdøve meg. Hun er litt liten enda, men de deler rom, så det får bli slik for en stund.

bibliotek

I dag tok jeg med meg poden på biblioteket for første gang. Jeg har nevnt det før og nevner det igjen, slike milepæler og førstegangsopplevelser gjør meg rørt, så jeg måtte snu meg bort og tørke en tåre da jeg så øynene på Leo. Han lyste opp da han så alle bøkene!
-Kan vi ta de med hjem, spurte han, og jeg stod blank i øynene og klarte bare nikke.

Det ble litt mange valgmuligheter for han, så han fikk velge seg en bok om drager, og jeg valgte ut to Roal Dahl-bøker for han.

Vel hjemme tok vi frem “Dragetreneren” og begynte å lese, og han satt så spent og fulgte med, kløp meg i armen når det ble spennende og måpte når rare navn ble ramset opp 😀

Jeg vet ikke helt hvem som koste seg mest av han og meg, men jeg er så glad for at han har arvet leselysten til Roy og meg, og håper at lillesøsteren følger etter etterhvert 🙂

 

This entry was posted in Leo. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.