Full av dårlige unnskyldninger

Jeg kunne ønske at jeg sprudlet over av samme glede som yngstejenta når det gjelder vinteren. Hun elsker snø og vinteraktiviteter og ser bare fordeler i hele vinteren; kakao, ski, snøengler og snømenn, varme gensere og snølykter. Jeg er bare full av dårlige unnskyldninger til hvorfor jeg ikke orker å gå ut. Snø og mørket.

Selv om jobben min i fjøset er fysisk krevende, er det ikke noe å bli sprek av. Det er ikke nok for å komme over mine såkalte 7500 daglige skritt engang. Jeg går gretten i fjøset med 2 jakker på meg, og går like gretten tilbake, og skynder meg i dusjen så fort jeg er inne. Så er det om å gjøre å få opp temperaturen inne, for så lenge det er kaldt, fungerer jeg ikke.

Men så kvikner jeg til, samtidig som varmen sprer seg i huset. Jeg drar på meg en stor og myk genser som jeg har strikket helt selv, for det er min glede gjennom mørketiden, jeg strikker! Strikker, drikker varm te, lager varm mat, tenner varme telys, går i varme klær og gjør det varmt og trivelig INNE.

Jeg vet at det er mye moro å finne på utenfor husets varme vegger, men vinterens dørstokkmil blir veldig stor! Rundt meg står folk på ski, både bortover og nedover, så for 2 år siden tenkte jeg å gi nedoverski en sjangse. Først et par turer på Sjusjøen, med dødsangst i magen susende nedover uten styrke i bena til så mye som å ploge. Så jeg meldte meg på et kurs, og gikk på tryne, bokstavelig talt på tryne først nedover bakken. Jeg tok det som et tegn på at nedoverski ikke er min greie, og finner frem strikketøyet igjen, klapper meg selv på skulderen for at jeg vertfall prøvde, og lager meg en kopp te.

Posted in Blog | Tagged | Leave a comment

Hjem til mamma

Mamma <3

Når du leser setningen håper jeg at du tenker på noe fint, eller kanskje du blir bedrøvet fordi du ikke lengre kan, dra hjem til mamma.

Jeg skravler med min mor i telefonen nesten hver dag, og i en alder av 38 syntes jeg fortsatt at det er fint å komme hjem til mamma. Jeg blir nesten litt liten igjen, setter meg på kjøkkenet hennes og får servert mat, tar meg et varmt bad med boken min og et glass vin, hører hun skravler for seg selv, og så ler jeg litt. Fordi jeg ser meg selv i henne, og jeg ser min egen datter i henne.

Måten vi småprater for oss selv mens vi holder på med noe, måten vi spontant bryter ut i en liten dans, måten vi blir så rørt på av de minste ting.

Når jeg blir sliten og lei og sur og nedfor, kan jeg ringe til mamma og fortelle om det, og så er hun alltid enig med meg der og da. Der og da, fordi det er det jeg trenger. At hun bare hører og er helt enige med meg at ting er dust og urettferdig. Eller så har jeg opplevd noe morsomt, og da kan jeg ringe til henne som ler akkurat like høyt som meg, ler så mye at tårene triller.

Vi har verdens lengste avskjedsrituale i telefonen; -Kose på, klemme, kosemos, nuffenuff, hilse, ja, hahahaha, ja, masse glad i, og så ler vi litt til, før vi sier hadet en siste gang.

Jeg er mamma selv nå, har fått blomster og kort og sjokolade og te, og mange koser. Jeg håper at ungene vokser opp med et behov for å ringe meg for å fortelle når noe er dust eller morsomt, at de også føler glede når de skal ta med seg sin familie hjem til meg, jeg håper at de alltid vil klemme og kose på meg, og fortelle meg at de er glad i meg.

Gratulerer med dagen til alle mødre, jeg håper at dere alle føler dere blir satt pris på <3

Posted in Blog | Tagged | Leave a comment

Se film i helgen?

Jeg er en overdreven sci-fi fan, og har vel sett det som er å se, om de var verdt det eller ikke. Det er så urealistisk og drømmende, men kanskje ikke likevel?

Så om du liker denne kategorien, tenkte jeg å komme med noen tips til filmer du kan se i helga.

Om du er helt nybegynner i kategorien, bør du så klart starte med

The Fifth Element!

Alle liker Bruce Willis og Milla Jovovich, og i denne filmen får du se de utfolde seg i et fremtidig univers hvor de så klart skal redde verden. Filmen er regisert av Luc Besson, og de med litt erfaring nikker anerkjennende nå. Om du ikke liker opera, kan det være du får et glimt i filmen som gir deg gåsehud likevel.

Om du likte/allerede liker denne filme, kan du nyte videre i

Valerian and the city of a thousand plantes

Denne er også regisert av Luc Besson, og denne gang overgår han seg selv. De pene og unge heltene skal ikke redde vår verden denne gang, de skal redde en hel rase som ingen vet om. Den er full av fargesprakende action, fantastiske vesener og et vakkert samhold for å gjøre det som er rett.

Relativitetsteori, tidsreiser og universets hemmeligheter?

Filmen Interstellar har jeg sett sikkert 10 ganger nå, og jeg får fortsatt en liten “a-ha”, mens jeg vifter mot skjermen med en ivrig pekefinger når noe nytt har gått opp for meg. Jeg så den på kino første gang og var nesten høy på alle de nye ideene jeg hadde fått, og jeg så den for andre gang så fort de slapp den på blue-ray. Filmen er spennende og full av teorier på hva vi eventuelt må gjøre om vi ikke tar grep om miljø og fremtiden vår, og fikk stor oppmerksomhet blant vitenskapsmenn og teoretikere.

Så da er det bare å poppe popcorn, finne kosebukse og teppe og benke seg foran skjermen. Kos deg maks, du kan takke meg senere <3

Posted in Film & TV | Tagged , , | 1 Comment

Jeg føler meg utro

Det finnes en butikk inne i Brumunddal som jeg elsker. En butikk med garn fra gulv til tak, alle vegger er dekket med de sprekeste farger og de mykeste kvalitetene. Jeg tar ut et nøste og lar fingrene grave seg inn i det myke, lukker øynene og forestiller meg hva jeg kan strikke av akkurat denne kvaliteten. En annen farge og en annen kvalitet fanger oppmerksomheten min i sidesynet, og jeg vandrer videre og gjentar prosessen. Butikken er ikke stor, 3o m2 kanskje, men den inneholder alt jeg liker. Jeg kommer alltid ut med en slankere lommebok, en pose garn og 2 esker med te jeg forestiller meg skal passe perfekt til strikkekvelder når det blåser kaldt ute. Det er en opplevelse for sansene og sjelen min, og jeg kjenner jeg setter ekstra pris på ildsjeler som satser på slike nisjebutikker, for sånne som meg.

Så går jeg tom for garn. Fingrene verker, kroppen får ikke ro. Jeg surfer på Pinterest og Ravelry og sukker henført når jeg bokmerker og Pin’er alle drømmeprosjektene mine. Så dukker en reklame opp. Jeg trodde Adblock skulle ta alt, men ikke denne, en lenke til en nettside som lover meg 50 % av på favorittgarnet mitt. Jeg klikker meg videre, og ser at jeg har kommet til rabatthimmelen! Kvalitet på kvalitet, merker på merker, 30 %, 50 %, noe til og med nede i 70%! Himmel, før jeg rekker å reagere ligger Visakortet ved siden av laptoppen og vrir seg i kramper, men jeg enser det ikke, jeg har spart masse penger og prosjektene de neste 2 månedene er i boks!

Men så føler jeg meg utro. Hva med den lille butikken i Dala da, med sine 30 m2 og hyller fra gulv til tak som tilbyr ekte garn og farger jeg kan kjenne i hendene. Hva med ildsjelene jeg akkurat var så takknemlig for, hva gjorde jeg? Jeg som akkurat heiet slike butikker frem, brukte akkurat alle garnpengene mine og vel så det, på nett, til en upersonlig nettbutikk hvor ingen smilte da jeg kom inn, hvor ingen ønsket meg en god helg og lykke til da jeg sjekket ut.

Jeg føler meg utro.

Posted in Blog | Tagged , | Leave a comment

Min første post

<— 23 år og veldig glad.

Da jeg først begynte å blogge, var jeg kanskje 23 eller kanskje 24 år, og jeg postet for det meste nakenbilder av meg selv. Ikke noe grove greier, aldri porno, men nok til å få oppmerksomhet. Blogging var ikke så stort den gangen, og vi var en liten klikk med jenter som solte oss i glam og nakenhet. Vi hadde ingen skam, brøt ned janteloven overalt, vi hadde ingen ansvar for å merke innlegg med”reklame,annonsen,spons” og gjorde stort sett som vi ville. Botox og restylan var forbeholdt Hollywood, og lite kunnskap hadde jeg i å redigere bildene mine. Det var tider det, som jeg ofte savner. Jenter som heiet hverandre frem.

Men så ble jeg skilt, møtte min store kjærlighet og startet en ny reise hvor det ikke var plass til så mye nakenhet og glam på nett lengre. Naken var jeg, hele tiden, som man ofte er i et nytt forhold, men det var ikke så viktig lengre å skryte i bloggen om hvor jeg hadde flashet puppene mine. Bloggen www.lenes.org ble lagt ned, og nakenheten min ble privat.

Da kjærlighetstøvet hadde lagt seg litt, slo vi oss ned i ei lita bygd i Finnmark. Av alle steder, men det kommer jeg tilbake til. Og det tok ikke så lang tid før jeg ble gravid. Helt oppe i Finnmark. Avstanden ble stor, og behovet for å dele små snutter av hverdagen våres kom tilbake. Og da startet jeg denne bloggen, og skrev:

Jeg drømmer sjeldent.
Som oftest når jeg drømmer er det fordi jeg roter med lykkepillene *s*

Nå drømmer jeg hver natt, helt sprøe drømmer som ikke henger sammen eller er logisk på noen måte.
Og som oftest er jeg hjemme i Bergen i drømmene, det er litt godt.
Og de er såpass intens at jeg husker de langt utover dagen.

Jeg er ca 5 uker på vei, og merker ikke stort til graviditeten enda.
Jeg sover litt lengre om morningene, men det kan ha like mye med mørketiden å gjøre…
Ingen syke matlyster og ingen kvalme, heldigvis! Det var den jeg var mest redd for, jeg virkelig misliker å kaste opp og jeg hater å være kvalm!

Det er visst vanlig å vente 3 mnd med å fortelle noen at man er gravid, men jeg klarer ikke holde det inne! Jeg har lyst å juble det ut til hele verden! Jeg er gravid! Jeg bærer vårt kjærlighetsbarn, inne i meg!
Selv om jeg ikke føler meg så veldig gravid enda …
Puppene vokste plutselig veldig, og det var slik jeg begynte å forstå at jeg var gravid!
Og da var det sevlfølgelig veldig moro å se to streker på graviditetstesten!!

Men denne bloggen døde litt ut den også, fordi Facebook gjorde alt så mye enklere. Men gudbedremeg så kjedelig Facebook har blitt! Nå er jeg tilbake og jeg gleder meg til å dele litt igjen. Mye har endret seg siden den aller første posten!

Posted in Blog | 2 Comments

Reker og krabber

Lyden av gresshopper, småskravling og netflix i naborommet. Det har blitt kveld, og alle er fornøyde etter dagen. Ungene setter så mye mer pris på internett og egentid når de ikke har tilgang til det i løpet av dagen, og da får vi voksne litt ro til å ligge å steke i solen. Vi har alle sammenlignet skille, og så ler vi litt av mannfolka som har skjeggskille.

Vi gikk ut på Knattholmen for å fiske etter krabber i går. Det ble bare den ene som Ariane klarte å fange, men det er fascinerende å se hvor mye et snøre, et knust blåskjell og en klesklype kan underholde ungene i lengre tid. Ronja holder seg litt på avstand, krabber er skumle, Leo blir kompis med 2 gutter fra leirskolen.

Roy hadde med fiskestang og lærte ungene teknikken. Det gikk ikke lange tiden før de to minste dro opp den ene stangen etter den andre med tang. Det var nok for grunt, så vi prøver igjen en av dagene.

Det ble en kveldsdukkert før vi spiste pizza til kvelds. Det er helt sprøtt så varmt som det er, og for første gang i voksen alder, hoppet jeg bare uti, i stedet for å seigpine meg. Mest fordi det var så fjære, at jeg hadde måtte gå i nesten 10 minutter før det ble dypt nok til at jeg kunne legge meg på svøm! (savner emojis, noen som vet hvordan jeg får emoji i wordpress?)

I går spanderte Stian reker og hvitvin, mens ungene spiste nudler. Det er så deilig å være på ferie og føle at jeg kan si litt mer ja enn jeg gjør hjemme. Vi er på ferie og vi skal kose oss, og det gjør vi virkelig. Ungene er oppe sent, og vi voksne legger oss like etter.

I dag våknet jeg klokka fem, og fikk ikke sove igjen. Ut på terassen med tepper og dyne, høre en måke med latterkikk og småfugler øve seg på å synge. Frem med laptop og 3 episoder av Paradise Hotel Danmark. Litt sånn guilty pleasure når ingen ser meg.

I dag tar vi med oss ungene ned til byn. For et par år siden fant jeg en veldig koselig retro-diner, som lagde verdens beste milkshake. Dit vil jeg ta med ungene!

Posted in Ariane, Ferie, Leo, Ronja | Leave a comment

Sandefjord

Jeg gir blogging en sjangse til.

Jeg har nevnt det før at jeg savner det, så får vi se hvor lang tid det går før jeg glemmer hele bloggen…

Men altså, i går dro jeg, Roy, Stian, Ariane, Leo og Ronja til hytten i Sandefjord. Vi føler oss ganske heldige som får lov til å låne den, med diger terasse og nydelig strand like nedenfor <3

Turen startet rundt 12. Jeg hadde jentene i bilen, mens Roy tok med seg Stian og Leo. Jeg har aldri kjørt turen alene, og var litt nervøs, men det gikk veldig bra. 4 timer senere var vi fremme, og 6 glade hytteturister spratt ut av bilene.

Ungene var veldig klare for stranden, så Stian tok de med seg nedover mens Roy og jeg dro for å handle. Jeg blir litt ettergivende på ferier, så både brus, nugatti, popcorn og sure føtter landet i handlevognen, og så bar det hjem til nachos og kyllingvinger. Etter et herremåltid bestående av junk, tok vi på oss litt varmere klær og gikk ned på stranden igjen. 28 grader i vannet! Aldri opplevde så varmt sjøvann i Norge! Jentene fant masse skjell som de visstnok MÅ ha fordi de er så fine.

Solen varmet, og når sikringen gikk hos den minste, fikk vi opp internett og gjorde klar for kvelden. Hun var nok likevel alt for glad, for hun sovnet ikke før lenge etter at Ariane gikk å la seg. Levegger ble rullet ned og terassevarmer slått på, og så ble det litt skravling før de voksne fant ut at det hadde vært deilig med en tidlig kveld.

Ungene sov til halv ti! (det skal bli en utfordring å snu døgnet til det normale når hverdagen begynner, men akkurat nå nyter vi at det sover så lenge). Vi bestemte oss for å bade før frokost. De 2 eldste hoppet ut i vannet med en gang, og det fryder foreldrehjertene å se at Leo endelig er trygg i vannet. Minstejenta er en typisk innlandspike, og var livredd både krabber, maneter og fisk, og nektet å hoppe i vannet før minst 2 voksne var uti og kunne redde henne!

Det ble en handletur i dag også, og kjøleskapet har nok mat til en hel uke. Roy og Stian tok akkurat med seg ungene ned på stranden for å bade, mens jeg nyter litt stillhet alene på hytten. Alle dører og vinduer står åpne, solen steiker på terassen og jeg hører måkeskrik som jeg savner fra barndommen. Jeg har enda saltvannsmak på leppene, og kunne egentlig tenkt meg en hel uke her. I kveld blir det reker og hvitvin, kjøttboller og cola, og helt sikkert en tur ut på Natholmen for å fiske etter krabber. Får se om vi ikke får innlandsungene til å finne gleden i noe annet enn fine blåskjell…

 

Posted in Ariane, Ferie, Leo, Ronja | Leave a comment

Åpen brannstasjon

20160924_133355

Godt fornøyde unger har i dag gått rebusløp på brannstasjonen, gomlet på kjeks og fått kjørt seg en tur med blålys og sirener. Veldig bra tiltak for å gjøre de minste bevisst på sikkerhet rundt brannvern.

Posted in Leo, Ronja | Leave a comment

Ny jakke

20160922_072317

Vi har nettshoppet sammen for første gang, og i går kom den nye jakka hans. Aldri har han vært så opptatt av postkassen!

Så han strøk avgårde, i 15 plussgrader, med den nye jakken sin i dag.

Posted in Leo | Leave a comment

Endelig ute

20160913_062024

Endelig er tredje tann ute! De to første fikk jeg faktisk lov til å rugge og dra ut, men denne har hun voktet hardt. I dag morges hang den så løst at hun ikke fikk spist, så storebror bestakk henne med 20 kroner om mamma fikk dra den ut!

Posted in Ronja | Leave a comment