Vegetarianer

-Mamma,  kan jeg bli vegetarianer? Jeg har ventet på det lenge egentlig. For han er det ikke logisk at vi dreper dyr for å spise de. Jeg trodde at han skulle få et naturlig forhold til det siden han vokser opp på gård og er vant med dyreavl og slakting, men for han er det bare motbydelig.

FB_IMG_1473013377753

Jeg vil gjerne møte han i alle hans spørsmål og refleksjoner, og spør om det er vegetarianer, pescetarianer eller veganer han vil bli, og forklarer han forskjellene. Egg er han ikke glad i, etter han ved frokostbordet for noen år siden så trist på det hardkokte egget sitt og sa med trist stemme: Hva om det er en kylling inni, mamma?

Men sannheten er at jeg ikke har nok kunnskap til å oppdra en vegetarianer. For det et det han vil. Han er glad i melk og ost, og jeg har ikke hatt hjerte til å forklare han hva karbonader og pølser er laget av. Så jeg sa at vi kunne begynne med en “kjøttfri mandag” som er så populært nå. Det vil si en eller annen suppe. Som sikkert har en eller annen animalsk buljong i seg…

Men jeg syntes det er fintrart at han reflekter og har slike store meninger, i en alder av bare 7 <3

Har du noen tanker eller tips setter jeg pris på at du deler.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

One Response to Vegetarianer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.